Γιατί δεν πρέπει να υπερφορτίζεται μία μπαταρία ιόντων λιθίου;

Πολλοί από εμάς διαπράττουμε το σφάλμα όταν φορτίζουμε μια μπαταρία σε συσκευή επαναφόρτισης να μην αφαιρούμε την μπαταρία μόλις φορτιστεί πλήρως αλλά να την αφήνουμε πλήρως φορτισμένη στη συσκευή επαναφόρτισης και μάλιστα σε πλήρη λειτουργία. Αυτή η ενέργεια μπορεί να οδηγήσει σε υπερ-φόρτωση της μπαταρίας ειδικά στην περίπτωση που ο φορτιστής δεν έχει προστασία για την περίπτωση αυτή. Κατά τη διαδικασία φόρτισης μιας μπαταρίας Li – ion η μπαταρία ζεσταίνεται, ενώ η ίδια μπαταρία όταν παραμένει πλήρως φορτισμένη στον φορτιστή τότε μπορεί στιγμιαία να υπερ-θερμανθεί, συνήθως οι 3,6/3,7V μπαταρίες Li-ion φορτίζονται στα 4,20V με μια μικρή διακύμανση 0,05V. Για τον λόγο αυτό οι μπαταρίες μας θα πρέπει να αφήνονται το λιγότερο δυνατό στο ανώτατο σημείο τάσης. Γενικά οι μπαταρίες Li-ion θεωρούνται περισσότερο ασφαλείς όταν φορτίζονται σε πιο χαμηλά επίπεδα. Για τον λόγο αυτό είναι υποχρεωτικό όταν αποστέλλονται φορτία αεροπορικώς οι μπαταρίες να είναι φορτισμένες στο 30% της χωρητικότητας τους. Επίσης άλλο ένα μειονέκτημα της υπερ-φόρτισης των μπαταριών Li-on σε συνεχή βάση, είναι ότι με αυτό τον τρόπο φόρτισης ουσιαστικά μειώνουμε τον χρόνο διάρκειας της μπαταρίας μας. Τέλος η μπαταρία Li-ion δεν επηρεάζεται μόνο από τις υψηλές θερμοκρασίες αλλά εξίσου και από την πολύ χαμηλή θερμοκρασία του περιβάλλοντος όσο παράξενο και αν ακούγεται, άρα η πλέον σίγουρη λύση είναι να φυλάσσονται φορτισμένες σε κατάλληλη θερμοκρασία για αποφυγή δυσάρεστων περιστατικών.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Address:

Αγίας Παρασκευής 104,
15232, Χαλάνδρι Αττικής
Τηλ: 210 68 94 780

Δευτέρα - Παρασκευή
09:00 - 17:00
Τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές παραγγελίες μόνο.

 

ΕΤΑΙΡΙΑ

Είμαστε μία εταιρία που φιλοδοξεί να δώσει στους Πελάτες της προϊόντα που θα τους ευχαριστήσουν, όχι μόνο άμεσα αλλά και σε βάθος χρόνου. Επειδή ο κάθε Πελάτης έχει διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις, συνεργαστήκαμε με την XTAR ώστε να έχουμε την δυνατότητα να τις ικανοποιήσουμε.

Η γκάμα της XTAR σε φακούς, μπαταρίες και φορτιστές περιλαμβάνει μόνο ποιοτικά προϊόντα έτσι ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες και του πιο απαιτητικού Πελάτη.

ΕΙΣΟΔΟΣ

Εγγραφή

t

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Κατάλαβα